Jakthund

Jakthund

Vad bloggar jag om?

Fria tankar om jakt och hundar.

Ibland känner man sig uppgiven.

JaktPosted by Crille Wed, August 03, 2011 19:20:20

Armarna hänger slokande, som blomsjäkar som inte fått vatten på en vecka, längs sidorna. Nacken böjd som om huvudet blivit för tungt för nacken att bära. Ett tungt steg över en grilltång som ligger i gräset. Nästa steg så nuddar tårna vid en badbyxa. En kolpåse ligger söndersliten mitt på den av sol delvis torkade gräsmattan, kolet ligger sprittt runt om den.

En söndertuggad "Foppa toffel" paraderar vid hundgården. I ögon vrån ser jag en valp komma glatt springande med den andra toffeln i munnen med stolt höjd nacke, framme vid hönshuset släpper han toffeln bredvid en annan trofe'. Det är svårt att avgöra vad det är men det skulle kunna vara Ulrikas mobiltelefon förhoppningsvis en av barnens atrapper.? Med en suck så konstaterar jag kallt att det inte är min i alla fall, fel färg för även om synen är svagare så färger går bra!

Valpen dyker in i hönshuset ett argt kacklande kommer direkt. Uppgiven stegar jag upp för trappen och låter oredan på gården vara. Det är inte lönt. De är för snabba för många, för energiska... innanför dörren sträcker sig handen per automatik mot skurborsten (sommaren tredje) som står uppställd innanför dörren, jag skulle dock först vänt blicken neråt, vätan från pölen innanför dörren sipprar vått in mellan tårna...samtidigt som den glada valpen, som vaknat något för snabbt innan någon hann in och släppa ut den i tid, hoppande, slickar din hand medans socken den slitit sönder tidigare delvis suger upp vätan från golvet.

Det är mina vänner som "Det stora vemodet rullar in..." Som tur är finns det goda stunder med. När man ligger i den slitna soffan i stugan med en valp snusande under var arm (de har lite privelegier när vi är i stugan) då är det fint. Men vill du ha en avslappnad tillvaro så ska du inte tillbringa en sommar med fyra 4 månaders valpar, jag lovar. Men snart är semestern slut så att man får vila upp sig på jobbet!

  • Comments(2)//jakthund.korssjtorpet.se/#post89