Jakthund

Jakthund

Vad bloggar jag om?

Fria tankar om jakt och hundar.

Grimbak

JaktPosted by Crille Wed, September 14, 2011 20:51:20
Skallet ekar hetsigt över bergets skogbevuxna krön. Äntligen! Luna öser på, något jag inte vart bortskämd med under årets jakt. Bara på andra sidan krönet, ansmygningen lättast tänkbara. Spänningen stiger alltmedan avståndet minskar. Men när jag så först får syn på hunden så inser jag att om inte älgen krympt, så kan det inte vara en sådan som gömmer sig invid stenen...Grimbaken! (grävling). Hmm vi kan säga att Luna besitter en viss... rovdjursskärpa. Den hade inte en suck om jag inte ändat dess liv med en påk så skulle Luna ha gjort det. Även om den är tuff och argsint så är den inte lika snabb som en karelare. Hon har inte gått så där jätte bra på älg Luna. Söker bra, hittar älg men ställer inte och förföljandet för kort. Hon löper i och för sig så vi får hoppas på att det lossnar när den gett sig och hon är ju ung ännu.


En annan ungdom som sköter sig bättre är Eja. 5 månader gammal. Vi åkte ut på aftonen för att plocka kantareller i den duggregnande skymning så börjar den kopplade Eja att dra och gnistra i kopplet. Jag kan inte låta bli att släppa trots att jag egentligen tycker hon är lite för ung att jakt träna(men det bryr hon sig inte om). Ivrigt rotar hon runt och ringar i ca 5-10 minuter innan hon hittar utspåret. Först trevande glest men efter en stund hetsigt och välljundande kommer drevet. 24 minuter tapptfritt. Sen blir det stopp vid en bergkant. Räv? Förmodligen. Ett tass djur? Definitivt.

Jag kan ha fått mig ett riktigt ämne.. att hon sen kommer tillbaks till husse i bakspåret gör inte saken sämre.. Husse är mycket nöjd.

  • Comments(0)//jakthund.korssjtorpet.se/#post92