Jakthund

Jakthund

Vad bloggar jag om?

Fria tankar om jakt och hundar.

Hej igen!

JaktPosted by Crille Tue, October 18, 2011 21:55:21
Länge sedan det skrevs något här. Undrar just vem som är ansvarig över det...

Vi var upp till trakten av Lycksele för att jag hare. 5 man och 2 hundar + 1 en dag.

Om vi delar upp oss i lag finnstövare och lag schiller och räknar antalet nedlagda byten så råkade lag finnstövare vinna med tre noll. Räknar vi i stället antalet avlossade skott är jag inte riktigt säker, men det lutar åt oavgjort.

Den sluge kan då snabbt räkna ut att det förmodligen inte var ras beroende, att ett lag slog det andra utan...Men man skulle å andra sidan kunna räkna antalet timmar vid elden och då vann nog lag schiller. På det hela taget tror jag att vi sammanfattar det hela med att vi hade det trevligt som f-n. Ser fram emot nästa års resa då vi introducerar två nya hundar. Eja samt Ulriks schiller valp. Framtida tävlingar säkrade således...


I övrigt kan konstateras att årets älgjakt suger om man får använda ett ungdomligt uttryck. Luna funkar inte så bra och Älgarna är få, vad mer kan man begära?smiley. Nej vi får se fram emot Räv-SM som avgörs här i krokarna och jag och Jerker står som guide och värd för en yta. Alltid roligt att se andras hundar i action. Vi ska försöka att vara moderna och visa provhundarnas framfart över kartorna på storbild i byastugan (dagens gps teknik är ju fantastiskt i dessa sammanhang!). Samt arrangera lyssnings punkter där man förhoppningsvis har möjlighet att följa drevet något sånär (byastugan är ofta inte sämst).

Sen ska man förhoppningsvis hinna jaga något annat än älgskrällena själv med..


Skit jakt på er alla!


  • Comments(2)//jakthund.korssjtorpet.se/#post93