Jakthund

Jakthund

Vad bloggar jag om?

Fria tankar om jakt och hundar.

Eja på jakt

JaktPosted by Crille Thu, November 03, 2011 20:21:15
Två hektiska dagar för Eja blev det. Måndag tog hon med sig sin mamma ut på jakt( Eja är till husses stora lycka duktig på öppna dörrar...trots dörrstängare...) mellan 10 och 11 på förmiddagen försvann de. Kl 11 ljöd drevet över nejden. Ulrika (hundvakten) hann inte koppla innan hon skulle skjutsa barnen,så inte förrän kl 13 blev de kopplade på drev Linus med kompisar såg haren 2 ggr innan koppling. Efter det så var det rätt lugnt i hund sängen.

Dagen efter hade jag redan bestämt mig för att stanna hemma och lufta Eja. Första gången jag skulle ut på morgonen enkom för att låta valpen jaga. Snabbt fick vi slag. Jag eldade och Eja jobbade. Oj vad hon jobbade, lugnt och metodiskt. Något enstaka väckskall. Efter dryga två timmar så beslöt jag mig för att gå runt lite i slaget och då hittade hon utspåret. Upptaget kom efter 2,5 timme. Drev i 10 minuter. Det kan jag säga att det kommer att låta bra om henne! Tvåtonig, tätskallig. Synd att den gick ut på byavägen rätt omgående. Men inget slamsande vid tappet och hon blev kvar i 20 minuter innan hon kom för att hitta mig i bakspåret. Jag är mycket nöjd med hennes riktiga jakt premiär. Det här kan bli riktigt bra. Fick bra/dåliga rapporter från Sally (kull 2008) Hon har gått jättebra i år. lite bråttom i skogen men är helt fantastisk på väg och husse hade tänkt starta henne MEN då blir hon boghalt och är stallad i två veckor framåt..Så vi får vänta en stund..


Annars är det en kanon höst. Lite frost ingen snö och lite blåst. Sjöarna leker spegel åt de omgivande bergen och jag är lycklig. Skulle bara fått igång Luna med.. men hon fick ragga en 16 taggare i helgen i alla fall. Hon brydde sig inte särdeles att det var Jans jämttik Diva som gjorde grovjobbet. Enligt henne var det hennes älg i alla fall. Ja det är ju lättare att ta andras än att göra slitet själv. Brås på husse " både lat och klok"


Tack för den här gången!


  • Comments(0)//jakthund.korssjtorpet.se/#post95