Jakthund

Jakthund

Vad bloggar jag om?

Fria tankar om jakt och hundar.

Gryt stövare II

JaktPosted by Crille Fri, November 11, 2011 17:55:42
Selda är tydligen less på att vi inte tillhandahåller grythund längre. Drev efter drev som slutar vi det ena grytet efter det andra och ingen som får fram räven.

Nu i helgen så bjöd hon på tre timmars svepande rävdrev, spänningen var oliiiiidlig nästan hela tiden. Till slut så fick "Boden Andreas" avsluta med ett! skott (internt skämt). Räven kände tydligen dödslängtan och kom och satt sig 15 m från Andreas Baretta och därmed var jakten till ända.

Väl framme vid räven under samtalet om rävens bukter och krumbukter så upptäckte vi att Selda var sårad. En reva i mungipan såg ut att måste sys. En kvist, var det allmänna förslaget till skadans uppkomst.

Efter att veterinären sytt henne med två korsstygn, kunde jag undersöka den skadade hjältinnan i lugn och ro. En reva i örat, fyra små hål i formen av ett bett samt ett hål under hakan skvallrade om att hon varit i närkontakt med mickel.

Någon gång under drevet blev han less och tog sin tillflykt under någon sten. Där meningsskiljaktighet om drevets fortsättning utbröt. Även om man kan anta att diskussionen var smått hetsig så får man ta för givet att Selda var övertygande i sin argumentation. Grytstövare!

Det är nu andra gången jag förstått att Selda fått räven på fötter igen. Kompetensutveckling! Nästa steg kanske att bära bössa! Undrar just om det behövs jägarexamen även för stövare? Skulle förmodligen skapa en rad i lokalpressen i alla fall, kanske till och med en fil på Youtoube. Tål att tänkas på.

Men hur som haver. Tack Selda för en härlig jakt dag! /

/Husse

  • Comments(2)//jakthund.korssjtorpet.se/#post96