Jakthund

Jakthund

Vad bloggar jag om?

Fria tankar om jakt och hundar.

Återväxt

JaktPosted by Crille Thu, December 08, 2011 19:19:43
Tänkte att jag skulle bjuda på en historia.

Man är ju smått fundersam om återväxten bland jägarkåren som blir färre och äldre men då är det skönt att höra att det inte är helt kört. Jag har en vän som har en son som är ivrig att följa med på jaktstigen.

Pojken har nått den "mogna åldern av 12 år" så det är ju helt klart dags att inviga honom på Dianas stigar.. Det har skjutits med luftgevär, salongs gevär och även hagel. När de sitter där vid elden på sidan av vägen och väntar på upptag så säger far: Kommer haren så får du skjuta. Man ser förväntningen spritta i kroppen på pojken där han pillar med elden. Så kommer upptaget. Pojken får andäktigt kombibössan med hanen i hand, ett skott i pipan och drevet som kommer närmre.

Spänning, spänning.

Den vite växer fram på vägen ett par 100 m från dem och kommer sedan mot dem..

-Ska jag spänna hanen?

-Spänn du.

Hundra meter kvar.

-Nu?

-Vänta.

50 m från sätter den sig. Man kan nästan känna pojken skaka.

-Stilla. Viskar pappan.

Långsamt skuttar den närmre, 40,30,25m.

-Nu!

Pojken höjer bössan till axeln, siktar och skottet går. Samtidigt som ett vitt hårmoln markerar kärnträff, så visar det sig att pojken glömt de nogsamt genomgångna instruktionerna i skyttets abc. Fötterna i sär balansen framåt. Han slungas bakåt landar på rygg, missar elden med en hårsmån,bössan flyger snett åt andra hållet. (klokt med bara ett skott i loppet) och landar skramlande på vägen. Pojken ligger där på rygg i gruset ögonen stora som tefat. Blixtsnabbt kommer den enda viktiga frågan i hela världen fram på hans läppar.

-FICK JAG HAN?

:-)

Det finns nog en framtid, när allt kommer omkring!

  • Comments(2)//jakthund.korssjtorpet.se/#post97