Jakthund

Jakthund

Vad bloggar jag om?

Fria tankar om jakt och hundar.

Nu är det kört..

JaktPosted by Crille Thu, January 05, 2012 09:40:32
Efter en mild höst, sen snö så kom då vintern. Skulle tippa att snödjupet ligger runt metern nu. 70 cm på ett par dagar fönstren går inte se ut genom efter nattens snö drev. Inte ens hästarna tar sig fram genom kung Bores vita bolster. Nu får man börja drömma om nästa säsong, se vinterstudion och på helgen nostalgiskt minnas gamla jakter. F-n! Någon månad till kunde vi väl fått! Helgen som var så kunde man glatt konstatera att skaren dolts med ett mjukt snötäcke och det misslyckade jaktförsöket berodde inte på föret utan på vi helt enkelt inte fick upp något (första gången i höst tror jag). Sen ploff! 1 m snö och inte ens skotern kommer att gå i det här. Nog depp snack nu.


Mellan Jul och nyår så ställde Luna älg, två gånger. En ko med två kalvar som inte var imponerade av mina stressade insmygnings försök med snöskor på fötterna.. men Luna skällde riktigt bra så nu kan man hoppas (lite i alla) fall på nästa säsong. Eja och jag var ute en tövädersdag innan Jul. Positivt: Två egna upptag på Hare. Följde ett nattspår på räv 5-600 m innan den försvann in på grannens gårdsplan.

Negativt: Inkallning, 1 Poäng. Det gick inte att driva alls. Det luktade inte nått! Det regnade och snön rasade från träden första drevet 50 m över en öppen myr. Inne i skogen tvärstopp. Hon försökte nog, var inte slarvig, ringade, ihärdig. jag prövade att visa henne på spåret men under träden luktade det ingenting. Sen på vägen hem fick hon upp tvåan. 70 m genom gles ungskog sen in under träden i äldre skog där snön såg ut som knöligt rinnande silver, tvärstopp.


Annars är det lugnt och skönt här hemma med bara tre hundar att ta hand om. Lite öden med trasmattor och någon enstaka leksak som kommit i en understimulerad valps väg men go vänner. Det är petitesser med den totala förödelse som en hord med ouppfostrade valpar kan åstadkomma. Här råder helt enkelt julefrid. Jag kan sitta och läsa Erik Nivas bok "Den nya världsfotbollen" i lugn och ro. Dricka kaffe. Drömma lite om nästa spännande jakt säsong. Titta ut är inte lönt, jag ser liks bara snö.


God fortsättning ! / Christer

  • Comments(3)//jakthund.korssjtorpet.se/#post98