Jakthund

Jakthund

Vad bloggar jag om?

Fria tankar om jakt och hundar.

Älgar

JaktPosted by Crille Wed, September 05, 2012 19:42:10
Vi har fått en hyfsad start. 3 av 5 vuxna och en kalv har gått i backen. Själv är jag lottlös ännu men det finns ju att jobba med. jag kör vartannat släpp med Disa och Luna.

Disa sköter sig fint och är trevlig att gå med. Inte så stort tom sök lämpligt för våra marker. Men luktar det älg så verkar hon veta hur man hittar dem. Hon verkar ha fin kondis för hon verkar rätt oberörd även efter långturerna. Ett par älgkontakter men bara en som var ostörd innan hon hittat den och den stod inte heller. Ett fint upptags arbete. Sen blev det att hjälpa till med avslutningen på en tjur som gått undan 200 m efter skott. Fint spår arbete och hon fick faktiskt skälla några skall innan den stöp för husses kula.

Luna SKÄLLDE en ko med två kalvar. Stånd och gång stånd i 10 minuter innan de gick lös och sprang ifrån henne de kunde väl ha gått mot mig i stället för från mig! Hon lämnade dem när de gick över bäcken 1,5 km bort. Men kul att hon hittat skallet igen. Roligast hittils var nog när hon försökte simma ikapp en gräsand som var dålig på flyga. Gick inge bra. Anden kvackade och luna simmade. Spektaklet slutade med att anden dök och Luna såg fånigt förvånad ut.

Det närmaste jag varit annars är en kviga som kom spatserande i mina bakspår och bakom min rygg medan jag väntade på Disas återkomst från en skenälg. Där står jag och dirigerar om passare i radion när jag hör braket bakom mig och på 30 m håll försvinner ändan på en kviga, naturligtvis kolliderar hon med hunden som försvinner med ännu en sken älg. Tiden går fort när man har roligt.

Ha de!

  • Comments(3)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Daniela Fri, September 07, 2012 09:05:44

Härligt att höra att det ännu verkar finnas gott Gry i tanten..:) lycka till å hoppas du snart får fälla stooor'n..

Posted by crille Thu, September 06, 2012 13:34:44

Ja ja jag lovar att prata stövarjakt näst gång :-)

Posted by Danne Thu, September 06, 2012 07:42:31

Älgjakt!! Ja jag säger då de.............

D