Jakthund

Jakthund

Vad bloggar jag om?

Fria tankar om jakt och hundar.

Snööööö

JaktPosted by Crille Sun, February 03, 2013 07:57:28

Snööööö bara snööö! Jag ska inte gnöla i det men det är bara att konstatera att här är det kört. Nog kan man släppa men...inte blir det mycket till jakt. Det kompakater skiktet har löstsupp och plumsa är det som är det som gäller.

Ejas säsong är väl varken bu eller bä. Lite glapp på tapten men inte så tokig på att hålla reda på dem i skogen men när det blir svårt är hon allt för snabb att söka på bakspåret. Nu hade jag hoppas på jobba på det i höst men en lång älgjakt och sen tidig snö och MYCKET gjorde att vi stannade på kanske 10 släpp (katastrof!). Räv verkar funka rätt fint för henne dock och hon är jäkligt sugen så det är kul i alla fall. Duktig på ta upp vet vad hon vill ute i skogen, jaga. Två älg drev smolkar väl lite men det ska vi nog få bukt på..

Selda funkar lika bra som vanligt där är det mest hennes följeslagare som inte dugt mycket till, sedan har hon fått den otacksamma uppgiften att få hoppa in när föret är för osäkert för att släppa en jaktsugen unghund som inte är klövren ännu. Dvs när det regnar alt kommit en deci snö under natten, men hon har för det mesta åtminstonde hittat någon rävstackare i alla fall.

Luna och Disa har skött sig rätt bra båda två. Men vi fick inte så mycket ståndskall, Disa ett fint men utanför marken och Luna ett riktigt bra som jag redan rapporterat om. En älgko fick jag omkull för Disa och Diva på gångstånd. Divas älg som Disa hakat på. En sak hon inte är sen att göra när hon hör ett skall i fjärran så drar hon direkt även en studsar smäll innebär en ordentlig rush i den riktningen.Kanske inte de bästa av egenskaper i skog full av hundar och smällar, det blir fort lite rörigt.. Sen är hon bra på att simma, simmade över vår största sjö efter ett par renar och hamnade på en ö där hon skällande stod för att husse skulle behaga dyka upp med båten och hämta henne. Utan renar före sig var det ju jäckligt långt att simma en halvkilometer!

Ni ser man är inne i minnen av en säsong som gått i stället för att leva i nuet. Får glädja oss åt att vi har en del lospår så i år kanske vi hinner vara med och pröva innan jakten är över..

Skit jakt på er vänner!

  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Crille Wed, February 06, 2013 16:01:09

Hmm lite avis blir man på de som får riktig jakt. Men nog borde Ekiita vara lite kluven om du sjuter dem du gillar och låter bli dem du hatar...

Posted by Danne Wed, February 06, 2013 13:18:16

Du verkar ha fullt upp Crille! 3-4 hundar två barn,fru,höns,hästar skotta snö.....

jobbar du överhuvudtaget.......Själv e man glad om man hinner rasta 1 1/2 stövare!!!!

Ekiita har iallafall gjort bättre ifrån sej på snön absolut. Glappar fortfarande för mkt på tapp på hare.....men bäst av allt är hon börjar förstå att husse gillar räven........och hatar rådjur!

Igår var det stortag i Ronnebyskogarna vi lyckades skjuta två rävar på 2 man. 2 fina men korta drev (10 min) bra upptag med väckning enligt boken.Härligt!!! De var nr 4och 5 för henne. Nu e de hårdkörning som gäller,endast föret,hårt för tassarna kan stoppa oss nu!!!!

Vi e på G. Mvh Danne o Ekiita